Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Policejní prezident Tuhý uháněl v obci 100 km/hod

Policejní prezident Tuhý ve svém služebním autě výrazně překročil povolenou rychlost a nyní bude čelit správnímu řízení Ministerstva vnitra. Podle známých informací překročil povolenou rychlost o více než 50 km/hod.

Policejní prezident Tuhý byl svými podřízenými v Moravskoslezském kraji změřen ve svém služebním voze a jeho rychlost výrazně překročila povolený limit, podle dostupných informací o více než 50 km/hod. Na celou záležitost upozornila jako první Česká televize, která vznesla ohledně překročení rychlosti policejním prezidentem na Policejní prezidium dotaz a první odpověď kterou dostala se nesla v duchu, že si policejní prezident není ničeho vědom, že by se něco takového stalo. Nakonec celá dvouminutová reportáž je k shlédnutí zde pod titulkem "dopravní exces policejního prezidenta".

Trvalo další dvě a půl hodiny než si pan policejní prezident vzpomněl a přišel s dalším vyjádřením, které popíralo to první. V tomto druhém vyjádření policejní prezident uvedl, že v "nedávné době" překročil povolenou rychlost, a že je ochoten čelit správnímu řízení jako každý jiný občan ČR. Jinými slovy pan prezident Tuhý je ochoten se snížit na úroveň občanů ČR, ačkoliv jeho prohřeškem se bude v neveřejném (jak jinak) řízení zabývat samotné Ministerstvo vnitra, toho času vedené panem Milanem Chovancem.

Proč to trvalo dvě a půl hodiny než se prezident Tuhý ke spáchání přestupku přiznal, a co se v této době dělo není zřejmé, ale můžeme odhadovat, že probíhala nějaká ta komunikace mezi Policejním prezídiem a Ministerstvem vnitra o tom, jak tuto rošádu mediálně zahrát a nakonec se sladily noty na tom, že Tuhý prohřešek přizná a Chovanec to přikryje, jako tomu bylo v minulosti již mnohokrát, když Policejní prezidium přiznalo pochybení a Ministerstvo vnitra se tvářilo, že toto pochybení nenechá bez trestu...nicméně skutek utek.

Po té, co byly noty sladěny, již probíhala běžná mediální hra, kdy se všichni tvářili velice lítostně a vzpomnělo se i na jiné policejní prezidenty, kteří jeli výrazně rychleji než zákon povoluje. Nebyl to totiž jenom Vladislav Husák, který se vzdal řidičského průkazu na jeden rok, ale také Oldřich Tomášek, vehementní zastánce policejní reorganizace, který sice již nebyl ve funkci policejního prezidenta, ale také o své řidičské oprávnění přišel a navíc musel zaplatil pokutu ve výši pět tisíc korun českých, čímž se jistě velice prohnul.

A tím by tento trapný příběh vlastně mohl skončit. Není to totiž poprvé, co byl policejní prezident Tuhý veřejně přistižen při mystifikaci veřejnosti, a tak nikoho asi nepřekvapí, že se snažil mlžit i v tomto případě. Snad jen připomenu, že Tuhý mystifikoval naposled asi před měsícem v případě plukovníka Šlachty, kdy tvrdil, že mu nabízel funkci ředitele v nově vzniklé Národní centrále pro boj s organizovaným zločinem, ale nakonec tato informace byla vyvrácena a sám Šlachta odmítl, že by takovou nabídku dostal. Nyní tedy si nejprve nebyl ničeho vědom, a potom si náhle vzpomněl, že byl přistižen hlídkou v Ostravě.

Tím však výčet otazníků nekončí, ale teprve začíná. Tuhý je sice údajně připraven čelit správnímu řízení jako každý jiný, ale v jeho případě může správní řízení trvat až jeden rok, jinými slovy Ministerstvo vnitra bude předstírat šetření a za rok až si nikdo nebude nic pamatovat vyřkne spravedlivý ortel, který bude jistě spravedlivý jako u každého jiného občana. Ale jelikož správní řízení bude neveřejné, tak se nikdo nic nedozví a budeme se muset spolehnout na to, že Ministerstvo vnitra bude v uložení rozsudku spravedlivé, jak jen může být, protože pan Chovanec na vše dohlédne.

Nikdy se ale asi nedozvíme například to, jestli byl prezident Tuhý podroben dechové zkoušce. A jestli tato byla pozitivní či negativní. Při tom orientační dechová zkouška se provádí zcela standardně při každé silniční kontrole a to nemluvím o kontrole, při které byla výrazně překročena rychlost. Já jsem byl osobně nucen se podrobit této kontrole naposled asi před dvěma týdny a bylo to tuším o svátek dne 5.7.2016 a zjistil jsem celou řadu zajímavých poznatků, které jsou velice zvláštní, ve světovém kontextu zcela jistě ojedinělé a z mého pohledu protiústavní.

Čili byl jsem policistou vyzván, abych dýchnul či fouknul na jistý přístroj, aniž bych si musel vybalovat nějakou tu trubičku či lépe řečeno náustek, což jsem učinil a výsledek této orientační zkoušky byl negativní. Policista se však s tímto výsledkem nemínil spokojit a jal se mě podrobit další zkoušce s náustkem a jiným přístrojem, do kterého musíte dýchat po dobu signálu, což není tak úplně jednoduché a ne vždy se to povede napoprvé.

Mně se to nepovedlo ani napoprvé, ani napodruhé a troufám si říci, že ani napotřetí, což je většinou ta míra, kdy policistům dojde trpělivost a začnou se domáhat Vaší krve. Vyprávět v tuto chvíli, že máte IgE výrazně zvýšené a že jste atopik, astmatik, či polynotický bronchitik nemá vůbec smysl, neboť ústavní soud rozhodl, že se každý občan musí dechové zkoušce podrobit, a tudíž že jí i musí zvládnout a proti tomu není odvolání. Je to o to zbytečnější, když zjistíte, že jistému ústavnímu soudci Radovanu Suchánkovi byla v obci naměřena rychlost 96 km/hod a nic mu kromě kárného řízení nehrozí.

Jelikož jsem byl ve svém snažení stále neúspěšný, byl jsem vyzván k dalšímu úkonu, kterým byl odběr krve. Policisté si skutečně do kufru sbalili svoje nádobíčko, radar, kameru, atd. a chtěli mě odvést na nějaký ten úkon s odběrem krve s tím, že všechno budu hradit já. A to nejenom cestu ale i následný odběr a rozbor krve. Nad tím jsem se samozřejmě velice podivil, neboť mi nepřišlo nijak logické, abych platil za úkony, které si vymyslela policie, ale zřejmě je to jakási novinka, na kterou je třeba si v tomto policejním státě zvykat, takže podle našeho ústavního pořádku platí, že pokud jste astmatik a neudýchnete náustek, tak máte smůlu, stát má v tuto chvíli právo z Vás vysát krev a vy za to musíte ještě zaplatit.

Je to nepochybně úprava, která nemá v civilizovaném světě obdobu, a troufám si říci, že nikde neexistuje, ale jsme zvyklí na to, že žijeme v České republice, a že tady je všechno tak trochu jinak, takže kromě podivování Vám již mnoho možností nezbývá. Jelikož nesnáším pohled na krev a při odběrech se mi nedělá dobře, tak jsem se odhodlal ještě k jednomu velkému nádechu a podařilo se mi dech udržet po celou dobu signálu, mimochodem tato zkouška s náustkem je velice ponižující, ale jelikož ústavní soud rozhodl, že je to zcela v pořádku, tak nezbývá než se jí podrobit.

Ve světě policisté využívají celou škálu možností, jak zjistit jestli je řidič pod vlivem alkoholu či drog a dechová zkouška se používá jenom zřídkakdy. Každopádně v České republice je nutné foukat a to nejlépe s náhubkem, protože orientační zkouška je prostě málo a náhubek je prostě skvělý způsob, jak si nad druhým člověkem zvýšit svoje nízké sebevědomí. Po té, co jsem do tohoto geniálního přístroje vyfoukal celé svoje plíce až se mi málem odkrvil mozek, tento přístroj po chvíli přemýšlení ukázal 0.00, tedy čistá nula.

Pokud byli ostravští policisté stejně důslední jako policisté, které jsem potkal na letošní svátek příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje, tak jistě pana policejního prezidenta dechové zkoušce na alkohol podrobili, v takovém případě jistě nebude problém zveřejnit informaci o jejím výsledku. V opačném případě může sílit podezření, že policejní prezident byl pod vlivem alkoholu. Vždyť policejní prezident se neustále holedbá, že je jako každý jiný občan a že je ochoten se podrobit všemu, co s tím pro něj plyne.

Zatím to však vypadá spíše tak, že si policejní prezident Tuhý uložil bobříka mlčení. Po svém druhém vyjádření již s médii dále nekomunikuje a nechává vše na svém guru panu ministrovi Chovancovi, který se v médiích ukazuje velice rád, tak rád, že mu běžná média už nestačí a občas natočí i nějaké to vtipné video a dá ho Youtube.. Česká televize ve své reportáži o excesu policejního prezidenta Tuhého použila i obrázky z přebírání utajených policejních Octávií, které nenesou žádné označení policie a jejich použití je proto opět velice pochybné. Nakonec, co si o jejich využití myslí například Jan Lipold, šéfkomentátor aktualne.cz se můžete dočíst zde.

 

 

 

Autor: David Evan | pátek 22.7.2016 6:05 | karma článku: 37,25 | přečteno: 3244x
  • Další články autora

David Evan

Ideová konference ODS přinesla staré novinky

Po představení vládního ozdravného balíčku se konala ideová konference ODS, na které se převážně chválili politici této vládní strany a "bolestivé" kroky vlády, které by v příštím roce měly přinést úspory ve výši 95 miliard korun.

14.5.2023 v 12:00 | Karma: 24,24 | Přečteno: 560x | Diskuse| Společnost

David Evan

Hospodaření České pošty by měl prověřit Nejvyšší kontrolní úřad

Tak se usnesla Sněmovna na včerejší mimořádné schůzi. Už několik týdnů se nemluví o ničem jiném než o rušení tří stovek poboček státního podniku, který se vicepremiér Vít Rakušan společně s vládou rozhodli zachránit...

20.4.2023 v 11:00 | Karma: 14,89 | Přečteno: 392x | Diskuse| Společnost

David Evan

Když ani dvě datové schránky nestačí. A není to protiústavní?

Od začátku roku lidé houfně ruší svoje živnosti, jenom aby jim nebyla zřízená datová schránka. Na některých úřadech je až desetinásobný nárůst žádostí o rušení živností. Proč se datové schránky netěší velké oblibě u veřejnosti?

2.3.2023 v 15:07 | Karma: 30,49 | Přečteno: 742x | Diskuse| Společnost

David Evan

Jak jsem koupil ukrajinské těstoviny za 18 korun

Ministerstvo zemědělství si chce posvítit na některé zemědělce, potravináře a obchodníky, otázkou je přiměřenost jejich marží. V hledáčku jsou některé obchodní řetězce a také základní potraviny jako cukr, vejce, mouka..

28.2.2023 v 13:16 | Karma: 21,06 | Přečteno: 990x | Diskuse| Společnost

David Evan

Vláda Petra Fialy: Vláda rozpočtové odpovědnosti?

Nejvyšší kontrolní ústav (NKÚ) tvrdí, že se vláda Petra Fialy nechová vzhledem k veřejným financím dostatečně odpovědně. Fiala se brání, že za vše může energetická krize a válka. Mnohé kroky české vlády jsou nicméně kontroverzní.

1.12.2022 v 9:53 | Karma: 33,01 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik