Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chovancovo video: Jsem slušný Plzeňák z posilky!

Chovancovo video zveřejněné včera na Youtube předčilo i Škromachova videa od bazénku a navždy se zapsalo do kategorie zábavných videí. Za 2 minuty pan ministr namluvil tolik moudrosti, že stojí za to se na něj podívat zas a znovu.

Slušný Plzeňák z posilky, nevím, co tím chtěl pan ministr vlastně říct, možná to, že studiu nikdy moc nedal. Svůj titul z Plzně si vysloužil za devět měsíců, ale údajně ho raději ani nepoužívá. Není jazykově příliš nadaný, a tak by mu možná neškodilo, kdyby místo posilky občas zašel na nějaký ten jazykový kurz, nemusel by potom při různých vyjednáváních sedět sám u stolu jako se mu to stalo vloni v září při vyjednávání EU o kvótách, kdy nedokázal za Českou republiku vyjednávat.

Potom se dozvídáme srdceryvnou informaci, že je reprezentantem chudé politické strany, tím asi myslí ČSSD, kde je statutárním místopředsedou a jakýmsi korunním princem po králi Sobotkovi. Tak nevím, co tím myslí, že je ČSSD chudá, každoročně od státu ze státního rozpočtu dostává na provoz přes 160 miliónů korun. Nevím, proč vlastně stát platí provoz této straně, nakonec nejsem sám, pan Zdeněk Altner, kterému ČSSD měla zaplatit přes 300 miliónů korun, je též názoru, že provoz této strany se příliš nevyplatí, a že by jí měla být pozastavena činnost.

Takže ČSSD určitě není chudá, je spíše nehospodárná, k tomu balíku ze státního rozpočtu, které dostává každý rok je třeba ještě připočíst výnosy z pronájmu Lidového domu, různé členské příspěvky, sponzorské dary a já nevím, co ještě. To, že pánové s takovou výslednou sumou neumí hospodařit je prostě otázka jiná, ale to nemění nic na tom, že dlouhodobě ČSSD vysává státní rozpočet ze všech stran nejvíce. Peníze se totiž rozdělují podle volebního výsledku a ten měla ČSSD i v posledních volbách nejlepší.

Nevím, jak je možné, že z těch stovek miliónů korun ročně ČSSD nedokáže vyžít, ale všiml jsem si, že když měla zaplatit Zdeňkovi Altnerovi výše zmíněnou sumu, tak se k tomu příliš neměla. Bylo taky docela zvláštní, jak ČSSD kvůli úsporám mluvila o propouštění lidí. Pan Chovanec sice tvrdil, že svůj závazek zaplatí, ale skutek utek. Nebylo to poprvé ani naposled, co nemluvil pravdu. Naposled to bylo, když tvrdil, že podpis reorganizace policie odloží, ale na druhý den si to rozmyslel a rovnou ji podepsal. Tak potom se nemůže divit, že mu lidé nadávají do zrádců.

Kdybychom měli vyjmenovat všechny Chovancovy lži, byli bychom tu hodně dlouho, jenom vzpomenu, jak poslancům sliboval interpelaci kvůli záboru Hradčanského náměstí, ale nakonec mohli vystoupit pouze ti s přednostním právem, lži ve zprávě o tom, že občané přilehlých ulic byli o všem řádně a včas informováni, při tom nevěděli nic, dokud se jim v ulicích neobjevily policejní zátarasy... Další lži ohledně policejního zásahu na FAMU kvůli vyvěšení tibetských vlajek, atd.

Nejtrapnější ale je, když se člověk do svých lží začíná zaplétat, když je trapný, mě by třeba zajímalo kolik pan Chovanec bere za to, že je statutární místopředseda této chudé politické strany. Pokud je tak chudá, tak to určitě dělá jako srdcař zadarmo, když se chlubí, že je už z několikáté generace sociálních demokratů. Určitě mu leží osud ČSSD tolik na srdci, že se vzdal veškerých benefitů, které mu plynuly. Zajímalo by mě ale taky, kdo za tímto propagandistickým videem vlastně stojí.

Je totiž patrné, že jej Chovanec neudělal sám, narozdíl od pana Škromacha, který kromě videí od bazénku, proslul i s videy jako Mr. Selfie, které si skutečně natáčel sám za pomoci teleskopické tyče. Toto video totiž obsahuje jasné prvky politického souboje a tak jediná akceptovatelná varianta, která přichází do úvahy, je, že video je z dílny samotné ČSSD. A pokud by se ukázalo, že pan ministr vnitra k tomuto videu použil například svoje kompetence jako ministr vnitra, (po podpisu reorganizace spíše už ministr policie), tak by bylo vhodné, aby rezignoval, protože využil svých mocenských kompetencí k politickému souboji, což je naprosto nepřijatelné.

Jednou se rozhodl vyloučit z demokratického spektra do spektra totalitárního, takže by mě ani nepřekvapilo, že klesl až tak hluboko. Bylo by tedy dobré to vyšetřit, v poslední době se stalo módou volat při každé příležitosti po parlamentních vyšetřovacích komisích, snad ji navrhne i v tomto případě. Jinak taková osobní technická poznámka, když chcete něco sdělit panu Jančurovi, je daleko snadnější a rychlejší použít telefon na volání a zavolat mu, obzvláště když na něj máte číslo, než se pitvořit při natáčení a potom dávat video na Youtube, aby se na něj pan Jančura podíval.. Do toho tam lidé píší všechny ty vzkazy, které nejsou moc povzbudivé, takže nevím, jestli to za to vůbec stálo...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Evan | pondělí 20.6.2016 12:14 | karma článku: 35,34 | přečteno: 1690x
  • Další články autora

David Evan

Ideová konference ODS přinesla staré novinky

Po představení vládního ozdravného balíčku se konala ideová konference ODS, na které se převážně chválili politici této vládní strany a "bolestivé" kroky vlády, které by v příštím roce měly přinést úspory ve výši 95 miliard korun.

14.5.2023 v 12:00 | Karma: 24,24 | Přečteno: 560x | Diskuse| Společnost

David Evan

Hospodaření České pošty by měl prověřit Nejvyšší kontrolní úřad

Tak se usnesla Sněmovna na včerejší mimořádné schůzi. Už několik týdnů se nemluví o ničem jiném než o rušení tří stovek poboček státního podniku, který se vicepremiér Vít Rakušan společně s vládou rozhodli zachránit...

20.4.2023 v 11:00 | Karma: 14,89 | Přečteno: 392x | Diskuse| Společnost

David Evan

Když ani dvě datové schránky nestačí. A není to protiústavní?

Od začátku roku lidé houfně ruší svoje živnosti, jenom aby jim nebyla zřízená datová schránka. Na některých úřadech je až desetinásobný nárůst žádostí o rušení živností. Proč se datové schránky netěší velké oblibě u veřejnosti?

2.3.2023 v 15:07 | Karma: 30,49 | Přečteno: 743x | Diskuse| Společnost

David Evan

Jak jsem koupil ukrajinské těstoviny za 18 korun

Ministerstvo zemědělství si chce posvítit na některé zemědělce, potravináře a obchodníky, otázkou je přiměřenost jejich marží. V hledáčku jsou některé obchodní řetězce a také základní potraviny jako cukr, vejce, mouka..

28.2.2023 v 13:16 | Karma: 21,06 | Přečteno: 990x | Diskuse| Společnost

David Evan

Vláda Petra Fialy: Vláda rozpočtové odpovědnosti?

Nejvyšší kontrolní ústav (NKÚ) tvrdí, že se vláda Petra Fialy nechová vzhledem k veřejným financím dostatečně odpovědně. Fiala se brání, že za vše může energetická krize a válka. Mnohé kroky české vlády jsou nicméně kontroverzní.

1.12.2022 v 9:53 | Karma: 33,01 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Státy EU se shodly na podobě migračního balíčku. Češi se zdrželi

8. května 2024  10:59,  aktualizováno  11:05

Aktualizujeme Zástupci členských států Evropské unie ve středu v Bruselu potvrdili shodu na konečné podobě...

Konec války připomněly stíhačky. Neotevírejme dveře zlu, apeloval Pavel

8. května 2024  8:50,  aktualizováno  11:02

Lidé si ve středu na různých místech Česka připomínají výročí konce druhé světové války. Nejvyšší...

USA pozastavují dodávky zbraní do Izraele. Nechtějí dál zvyšovat počty obětí

8. května 2024  10:51

Administrativa amerického prezidenta Joe Bidena pozastavila dodávku tisíců zbraní do Izraele, a to...

Staletá tradice vzala za své. Britský pánský klub vpustí do svých řad ženy

8. května 2024  9:59

Jeden z nejstarších a nejslavnějších londýnských pánských klubů Garrick Club v úterý rozhodl, že do...

  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik