Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Nejenom obilí. Stáli jsme na hranicích v Německem u Chebu a jezdily tam traktory jako divé - vozily ve velkokapacitních vozech do Německa posečenou trávu pro německý dobytek. My ho tady vybili, tak sem teď Němci jezdí pro trávu, aby měli čím krmit.

0 0
možnosti
Foto

Lubomíra Zaorálka musí být před volbami vidět, aby zejména lidé duchem slabí dospěli k názoru, že je to přece jen jeden z nás a naprosto obyčejný člověk a že to s námi myslí dobře. Ale jakmile bude po volbách, se Lubomír Zaorálek rázem změní a mezi lidi celé čtyři roky ani nepáchne.

5 0
možnosti
JP

Humbuk o naší nesoběstačnosti šíří zemědělská lobby. Vyvážíme ročně 2-3 miliony tun obilí, mléko, řepku, mladý skot, jehňata ...Dovážíme banány, kakao, kávu, pomeranče.....

2 0
možnosti
DE

D85a38v56i17d 87E25v24a31n

7. 8. 2017 23:58

Krom banánů, kakaa, kávy a pomerančů dovážíme spoustu zeleniny, které by se u nás daly vypěstovat taky...zemědělcům se ale vyplatí spíš pěstovat obilí na vývoz, takže dostávají dotace na pěstování obilí, které potom prodají do zahraničí...

3 0
možnosti
PK

Unie je volný pohyb zboží, služeb a kapitálu. Samozřejmě když dáte dohromady bohaté a chudé, nejen co do mezd ale třeba ocenění půdy, tak takové věci vznikají. Už za socíku bylo rentabilnější vyvézt stromy než nábytek.

Je to trochu jiný problém, ale docela mě překvapilo když jsem v marketu, tuším Lidl, narazil na cibuli z Argentiny či dokonce z Nového Zélandu.

2 1
možnosti
VV

No ano, asi pred 40-ti roky prodaval supehyper WÜBA ve Villingen vsetatskou cibuli, 10 kg za 99 Pfennig.

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik