Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Brutální útok zastupitelů na britského občana vyřešila Policie zadržením napadeného

Stalo se tak před zasedáním zastupitelstva dne 1.8.2018 v obci Poříčí u Litomyšle. Zastupitelé zbili pana D., odcizili mu dvě kamery a stativ. Následně ho vyhodili z kulturního domu. Třetí kamery v jeho kapse si už ale nevšimli...

A proto máme k dispozici videozáznam, který vzniklou situaci ukazuje. Pan Dudman se na zasedání zastupitelstva, které se konalo od 19 hodin, dostavil o pár minut dřív. Zřejmě měl v úmyslu nainstalovat stativ s kamerou, aby zasedání zastupitelstva měl natočené od začátku. Zastupitelé již byli přítomni v zasedací místnosti. Když pan Dudman do zasedací místnosti vkročil, byl následně zastupiteli fyzicky napaden, bylo mu zabaveno jeho vybavení, tedy dvě kamery, stativ a paměťová karta, následně byl vyhozen před kulturní dům, který byl následně zamknut, aby se pan Dudman nemohl domáhat svých odcizených věcí. 

Incident však natočila třetí kamera v kapse pane Dudmana, o jejíž přítomnosti neměli zastupitelé potuchy, a tak se nyní na tento zběsilý útok může každý podívat. Mimochodem, přivítání se slovy "Smradlavý magore", je zřejmě na tomto zastupitelstvu součástí slušného chování.

To, co se dělo potom, je už pouze doklad klientelismu a nepotismu policie České republiky. Pan Dudman zjevně stále v šoku se odebral za svou ženou do blízké vesnice, aby zalarmovala policii, že byl zastupiteli napaden a okraden. Po té spolu odjeli zpátky na místo činu, tedy před kulturní dům v Poříčí u Litomyšle, který byl stále zamčený. Dovnitř mohli jenom policisté, kteří tam vykonali nějaké úkony, rozhodně však po ukradených věcech nepátrali.

Když se pan Dudman dožadoval svých věcí, tak nejprve dostal dýchnout, potom mu byla nasazena želízka a následně byl odvezen na výslech na policejní oddělení do Litomyšle. Důvodem tohoto postupu bylo to, že pan Dudman neuposlechl výzvy, a že se domáhal svých věcí. Následně se v klidu konalo zastupitelstvo obce Poříčí u Litomyšle, a vše by jistě bylo zameteno, kdyby pan Dudman neměl videozáznam.

Je to stejné, jako když byl v Brně bezdůvodně policistou napaden paralyzérem mladík, který slavil v ulicích města státnici. Kdyby totiž jeho kamarádi pohotově neudělali záznam na mobilní telefon, tak by se nic nestalo. Takto alespoň víme, že si případ převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů, která tento případ již dva měsíce vyšetřuje.

Dá se tedy předpokládat, že díky videozáznamu, který pan Dudman pořídil, tento případ jen tak neutichne a bude třeba vyšetřit, kdo se ze zastupitelů podílel na tomto brutálním útoku, proč policie České republiky jednala takovýmto způsobem, proč nepátrala po ukradených věcech, proč místo toho, aby poskytla panu Dudmanovi první pomoc, případně zavolala záchranku, mu nasadila pouta a transportovala ho na obvodní oddělení k dalšímu řešení.

Ze své zkušenosti vím, že obecně místní zastupitelé mají úzké vazby na místní policejní oddělení a často je také využívají ve svůj prospěch. To je ta sebevědomá policie, o které mluvil bývalý ministr vnitra Chovanec. Zdá se ale, že policii při řešení zastupitelů a radních sebevědomí dosti chybí. A tento nedostatek sebevědomí si potom kompenzuje na takzvaných obyčejných občanech, kteří nemají žádné klientelistické vazby.

Oslovila mě paní Dudmanová, manželka pana Dudmana, která se celkem správně ptá, kdo to všechno platí a proč. Kdo platí tyto výjezdy, tyto zásahy. Já se taky ptám, kdo tyto výjezdy platí. V místě mého trvalého bydliště na přelomu června a července zasahovala policie České republiky a následně tam celý další týden hlídkovala. A důvodem bylo jenom to, že jsem 14.6.2018 policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému poslal výzvu k rezignaci.

Nevím, co bych měl paní Dudmanové na její otázku odpovědět. Vím, že jsou i slušní policisté, slušní kriminalisté. Například, když mi letos na služebním vozidle byly dvakrát za sebou poškozeny brzdy, přijeli kriminalisté a řešili se mnou otázku krátkodobé policejní ochrany. Řešili jsme různé možnosti a varianty, a celkově to bylo, myslím, velmi přínosné. Nechci tedy házet všechny do jednoho pytle nebo říkat, že jsou všichni policisté špatní nebo zkorumpovaní.

Nicméně jsem stále přesvědčen o tom, že policejní sbor pod vedením policejního prezidenta Tuhého doznal po policejní reorganizaci takových změn, že uvedený incident z místního zastupitelstva v obci Poříčí u Litomyšle není náhodou. Není náhoda ani zvýšená agresivita některých policejních zákroků. Je to výsledek policejní reorganizace, která udělala z policie služku pana Tuhého, a proto jsem přesvědčen, že by měl na svou funkci policejního prezidenta rezignovat.

 

 

Autor: David Evan | pondělí 13.8.2018 9:41 | karma článku: 34,55 | přečteno: 2518x
  • Další články autora

David Evan

Ideová konference ODS přinesla staré novinky

Po představení vládního ozdravného balíčku se konala ideová konference ODS, na které se převážně chválili politici této vládní strany a "bolestivé" kroky vlády, které by v příštím roce měly přinést úspory ve výši 95 miliard korun.

14.5.2023 v 12:00 | Karma: 24,24 | Přečteno: 560x | Diskuse| Společnost

David Evan

Hospodaření České pošty by měl prověřit Nejvyšší kontrolní úřad

Tak se usnesla Sněmovna na včerejší mimořádné schůzi. Už několik týdnů se nemluví o ničem jiném než o rušení tří stovek poboček státního podniku, který se vicepremiér Vít Rakušan společně s vládou rozhodli zachránit...

20.4.2023 v 11:00 | Karma: 14,89 | Přečteno: 392x | Diskuse| Společnost

David Evan

Když ani dvě datové schránky nestačí. A není to protiústavní?

Od začátku roku lidé houfně ruší svoje živnosti, jenom aby jim nebyla zřízená datová schránka. Na některých úřadech je až desetinásobný nárůst žádostí o rušení živností. Proč se datové schránky netěší velké oblibě u veřejnosti?

2.3.2023 v 15:07 | Karma: 30,49 | Přečteno: 741x | Diskuse| Společnost

David Evan

Jak jsem koupil ukrajinské těstoviny za 18 korun

Ministerstvo zemědělství si chce posvítit na některé zemědělce, potravináře a obchodníky, otázkou je přiměřenost jejich marží. V hledáčku jsou některé obchodní řetězce a také základní potraviny jako cukr, vejce, mouka..

28.2.2023 v 13:16 | Karma: 21,06 | Přečteno: 989x | Diskuse| Společnost

David Evan

Vláda Petra Fialy: Vláda rozpočtové odpovědnosti?

Nejvyšší kontrolní ústav (NKÚ) tvrdí, že se vláda Petra Fialy nechová vzhledem k veřejným financím dostatečně odpovědně. Fiala se brání, že za vše může energetická krize a válka. Mnohé kroky české vlády jsou nicméně kontroverzní.

1.12.2022 v 9:53 | Karma: 33,01 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:07

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Začaly vypovídat poškozené. Vyslechnout si je Cimický k soudu nepřišel

23. dubna 2024  11:02

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů...

Využijeme váš kamion. Policisté kvůli naháněnému řidiči nařídili zatarasit silnici

22. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  23.4 11:01

Několik českých policejních hlídek se zapojilo do pronásledování řidiče, který v Německu odmítl...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik