Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechápu, proč se vždy mluví o zahalování žen v Afghánistánu, v Evropě to dělají rády a bojují za to, aby jim jejich právo nebylo upřeno.

0 0
možnosti

Kdepak - není to největší prohra, ale pouze jedna z proher Západu.

:-/

1 0
možnosti

Afganci neustále prezliekajú turban, ktorí je z jednej strany čierny a z druhej biely. Teraz bez problémov si ho prezliekli na bielu stranu Talibanu.

V roku 2001 mali plné zuby práva šaría, hlavne ich vytáčalo nekompromisné trestanie a popravy ľudí Talibanom za pestovanie a obchodovanie s drogami (ópium), ktoré šaria prísne zakazuje, dokonca zákaz platí aj na drogu alkohol.

Bez problémov sa pridávali k spojencom a prezliekali turbany.

Ak Taliban začne tvrdo potláčať obchod s drogami,

1 0
možnosti

Západ tam nepřišel zkultivovat Afghánistán. Přišel tam, aby zničil místní základny Al Kajdy poté, co 11. září 2001 zavraždila 3000 lidí najednou. Ze základen je vyhnali hned, Osámu zabili později, Al Kajda se ocitla v klinické smrti. Úkol splněn a to, co by Západ v tom okamžiku nejraději udělal, by bylo sbalit fidlátka a vrátit se domů. Jenže kdyby to udělal, Al Kajda by se vzápětí do svých základen vrátila pod novým vedením, protože země byla dlouhodobě v úplném rozkladu. Existovaly jen dvě možnosti: riskovat do budoucna další a další obří teroristické útoky na západní velkoměsta, nebo se pokusit tu zemi nějak zkonsolidovat. Konsolidace nevyšla.

V České republice uprostřed Evropy po 30 letech demokracie a s technikou 21. století se nepodařilo určit viníka obří průmyslové havárie, při které na řece Bečvě uhynulo na 40 kilometrech nejméně 30 tun ryb. Konsolidace bývalých ruských provincií Západu taky moc nevyšla, žejo.

Vypadá, že to je opravdu nadlidský úkol.

5 4
možnosti

J72a34n 12M11a64r71e82k

28. 8. 2021 16:40

Je až úsměvné, co se dnes na tomto blogovišti vyrojilo odborníků na 'největší porážku západu ud WW2'. Západ tedy prohrál. To, že před pár lety prchali z Afganistánu Rusové a tedy také 'prohráli' se účelově zamlčuje, aby ta 'prohra' západu víc vyčnívala. A ted se jenom každý tetelí nat tou prohrou západu. To že USA a jiní z Afganistánu odešli, nepovažuji za zbabělý útěk. Když někdo o pomoc nestojí, nechám ho být. A nejvíc se mi 'líbí' ty odborné úsudky o geopolitických změnách atd atd. On totiž nikdo neví, jaké implikace ta situace přinese. Jak kdysi zpívali W a V ...ono to nakonec dopadne naopak.....

8 2
možnosti

Oni asi nevidi ten rozdil, ze Rusove, teda spravne soveti tenkrat opravdu prchali, zatimco NATO pod vedenim USA odeslo podle smlouvy podepsane Donaldem Trumpem.

Opravdu se nepamatuji, ze by Gorbi podepsal nekjakou smlouvu o odchodu.

3 6
možnosti
Foto

Mudžahedíni a Taliban jsou dva rozdílné pojmy. Mudžahedíni vedli válku proti sovětské armádě a proti Talibanu.

1 1
možnosti

D73a97v60i31d 86E68v85a58n

28. 8. 2021 16:12

To je pravda. Nechtěl jsem psát džihádisti. Ale ta tradice mudžahedínství je tam tak silná, že oni se nyní považují za mudžahedíny. Nicméně to asi opravím. Děkuji.

0 0
možnosti

Co máte pořád s těmi afghánskými ženskými? Jste si tak jist, že chtějí to ty naše české? Já bych je ponechal jejich kulturním zvykům.

2 0
možnosti

A co Ceskoslovensko 1968-1991: Nejvetsi prohra vychodu od 2. svetove valky?

Neni to uplne to same?

1 0
možnosti

J39a22n 60M50a10r94e52k

28. 8. 2021 18:59

Je to to úplně to samé, ale to je ted tabu. Ted se mlátí do USA.Vše podléhá modě.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS