Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V ČR je těžké rozeznat, kdy je a kdy není ona "předvolební kampaň", tak jen tentokrát byla oficiálně vyhlášena o něco málo dříve, aby si ti strany mohly dokonale užít.;-D;-D;-D A mimochodem, pan Okamura byl senátorem.

0 0
možnosti

D24a25v55i93d 24E96v39a76n

26. 1. 2021 20:59

Tomio Okamura byl senátorem jeden rok od října 2012 do října 2013, potom byl zvolen do Poslanecké sněmovny za Úsvit přímé demokracie, jelikož ústava neumožňuje souběh funkcí poslance a senátora, tak se rozhodl, že senátorské křeslo opustí a bude poslancem.

V roce 2015 s Radimem Fialou založili SPD, hnutí Svoboda a přímá demokracie. SPD nemá a nikdy nemělo v Senátu žádné zastoupení.

Může se Vám to zdát paradoxní, že SPD má zastoupení v europarlamentu a v krajských zastupitelstvech, ale bránu horní komory parlamentu se mu prolomit nepodařilo, ale je to tak.8-o

Ani v roce 2016, ani 2018, a ani loni na podzim, takže počet senátorů SPD je stále 0/81, viz:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Svoboda_a_přímá_demokracie

0 0
možnosti

J41a80n 16R25á22ž

25. 1. 2021 17:40

To "zdržení se" u poslanců SPD mne také zarazilo. Po těch velkohubých kecech Okamury je to opravdu zvláštní. Nějak je nesleduji, ale teď bych jen konstatoval, že SPD znovu dokázala, jak je to zcela nevěrohodná strana!

U poslanců ANO to lze pochopit. Babišovi se návrh nelíbil a tak jako vždy museli jeho poslanci poslechnout rozkaz drába Faltýnka, co mají dělat. . Když Big bos má právo kohokoliv z kandidátky vyškrtnout, i kdyby ho jeho organizace dala na první místo, tak se tomu ani divit nelze. Proč si řezat před volbami pod sebou větev kvůli nějakému protikorupčnímu zákonu, že ano? Že je ANO protikorupční strana, tomu přece může dnes věřit jen mentálně retardovaný. Tak vo co go?

4 0
možnosti

Na základě tohoto jednoho hlasování můžu vyvodit i chystanou svatbu ODS, Pirátů a KSČM.

1 0
možnosti
Foto

R^To jsou paradoxy. A to bylo stále nějakého připomínání zásluh pana premiéra a jeho ANO o čistotu podnikatelského prostředí. A těch lamentací nad těmi nevděčnými občany, kteří ne a ne ocenit, jak ANO přistřihlo křidýlka podvodníkům .

7 0
možnosti

Taková polopravda. Jistě by se našlo, kdy hlasovali "společně" třeba Piráti a SPD. Třeba odmítnutí vyjímečného stavu? Chtělo by to více hlasování s průkaznějšími výsledky, a hlavně nevybírat hlasování, které je předem jasné a kdy si v podstatě může každý hlasovat, jak chce.

3 1
možnosti

Až se to hodí, on si autor vzpomene!

1 0
možnosti

Tak to je jasné. Bude zajímavé, jak otočí poslanci Anofertu, kteří měli s SPD minule problém.

1 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik