Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J27a45n 79R50á65ž

10. 6. 2018 13:23

V běloruském památníku na 2,2 milionů zavražděných mužů, žen a dětí německými okupanty na území Běloruska, který je v Katyni (je to nedaleko Minsku a neplést si s polským Katyn) je symbolickými zvonky na komínech co zbyly po zapálení domů, každou hodinou uctěna památka vypálených 187 obcí (!!) , kde byli jejich obyvatelé obvykle nahnání do stodoly a tam všichni, včetně žena a dětí za živa upáleni.

Tragédie Lidic a jejich obyvatel se připomíná v celé Evropě, což je správné. ale při tom by se měly se stejnou pietní úctou vzpomínat na mnohonásobné tragédie, které zdivočelí Němci způsobili na východ od nás ve válce, kterou oni vyvolali!

PS. Na to, kdo nese za tyto masakry historickou odpovědnost by se zapomínat nemělo stejně, jako by se nemělo zapomínat na masakry vyvolané bolševiky.

3 0
možnosti

Ode me mate pochvalu, jen bych vytkl jednu malou nepresnost. Bateria se jmenoval ten zavod az po znarodneni v roce 1946. Do te doby to byl PALABA Slany, podle jmena majitele Jana Paly.

1 0
možnosti

D23a65v20i31d 30E96v90a14n

10. 6. 2018 12:02

Máte samozřejmě pravdu. Moje babička tam za války taky pracovala a něco mi i vyprávěla. Byla ještě o rok mladší než A. Maruščáková. Takže třeba vím, že za války se dělaly povinně dvanáctky. K tomu dvě hodiny pěšky (závějemi) do práce a dvě hodiny z práce. Vždycky to říkala tehdy, když chtěla zdůraznit, jak dobře se dneska máme. Myslím, že díky tomu tvrdému životu za války se dožila požehnaného věku 92 let. Jinak ale vždycky mluvila o "Baterce":-)

1 0
možnosti

:-).....Moc pěkně napsáno, díky!R^R^R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik