Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zvyšující se ceny másla mají několik aspektů: v 90. letech se rozšířil názor, že živočišné tuky jsou nezdravé a byly snaživě nahrazovány tuky rostlinnými. Uplynulo čtvrtstoletí, názory se opět změnily a najednou je živočišný tuk – v tomto případě mléčný tuk – opět v kurzu. Všichni chtějí opravdovou šlehačku, na pečení se používá máslo a podobně. Zároveň se svět pomalu vzpamatovává z finanční krize a zvyšuje se poptávka po kvalitních výrobcích s mléčným tukem v Číně, Austrálii, na Novém Zélandu apod. To vše znamená, že poptávka po mléčném tuku se enormně zvýšila a ten prostě na trhu není. A co není dostupné, to je logicky drahé. Navíc v mezidobí, kdy nebylo možné uplatnit mléčný tuk, se zemědělci přeorientovali na dojná plemena s nižším obsahem tuku v mléce, a návrat zpět bude jen velmi obtížný.

Prezident potravinářké komory Toman.

4 1
možnosti
DE

D52a60v38i84d 49E83v71a34n

26. 8. 2017 15:38

Aneb bývalý ministr v Rusnokově vládě a nynější spokojený trafikant.

Otázka pro Vás, pane Kindle, neb jste velmi bystrý muž, a tak jistě víte, že finanční krize z roku 2008 už je přece jenom trochu vousaté téma...

Myslíte si, že pan prezident Potravinářské komory bude kopat spíše za potravináře nebo za spotřebitele?

1 0
možnosti
Foto

Protože jsem bystrý muž, tak vím, že ekonomická krize v Evropě začala končit v roce 2015.

0 0
možnosti
VV

Opravdu financni krize? Co vim, tek zacala v USA a v Evrope se nazyvala Immobileienkrise.

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik