Diskuse

Nexen Tire - Největší investice v ČR za posledních 20 let?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

No - řekl jste, že je všechno špatně a basta. Již méně, proč si to myslíte.

Co je špatně na tom, že zde budou sedět Jihokorejští úředníci a platy utratí jejich rodiny u nás?? Nic lepšího si nelze přát! My jsme se mohli přetrhnout, aby u nás seděli evropští úředníci v rámci projektu Interkosmos (nebo jak se to jmenuje) a teď se pere celá Evropa o sídlo EU bankovní instituce.

Je pravda, že možná nemalá část výrobních zaměstnanců budou cizinci. No tak tady alespoň zůstanou daně z příjmů (úředníků, výrobních zaměstnanců, podniku). Vám je to málo? Vám je málo 20 mld., které natečou do našeho hospodářství při výstavbě?

0 0
možnosti
OS

A víte skutečně, že tady ty jejich daně budou zůstávat? Daňové prázdniny pro investory tohoto typu bývaly a dost možná jsou pořád dost lukrativní pobídkou pro všechny tyhle "investiční" akce. A až prázdniny skončí, tak to dopadne tak, jak to už také známe. Investor odtáhne do jiné, podobně zkorumpované země, kde bude zase vyrábět vesele dalších deset let s daňovými prázdninami...;-O

0 0
možnosti
MB

Veškeré investice, u mne vždy vyvolají rozpaky. Tedy přicházím, očekávám daňové prázdniny, levnou sílu a dokonce podporu exportu bývalým úsilím ČNB. Naprostá paráda. Jde i o určité uznání bezpečnosti naší země, výhodu polohy ... Na straně druhé - bývaly doby, kdy jsme nazírali na Asii, Koreu - To je kdesi daleko - zřejmě se tam stále leze po stromech ... Proměny obrovské, ukazuje se - stromolezci jsme my !

1 0
možnosti