Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Důvodů je celá řada:

Nezvládnutí komunikace s médii v případě inkluze. Mnoho lidí získalo dojem, že základní školy budou zaplaveny tisíci těžko vzdělavatelnými žáky zrušených škol praktických, což se zatím tak úplně nenaplnilo. Komunikace s učiteli také vázla a postrádal jsem širší nabídku seminářů na téma, jak pracovat se třídou, kde je přítomný jeden nebo několik asistentů, kteří jsou do jisté míry vždy rušivým elementem.

Situace okolo státních maturit se nestabilizovala. Slohy se nejdříve opravovaly centrálně, pak na školách, pak zase centrálně. Maturita z matematiky byla nejdříve nepovinná, pak povinná, a pak povinná jen pro někoho. Obdobných případů by se našlo vícero.

Kariérní řád, který více zohledňuje odučená léta než kvalitu výuky.

Další navýšení administrativy.

Zavedení jednotných přijímaček, kde si však školy mohly nastavit hranici přijetí zcela libovolně, klidně i na nulu získaných bodů.

A nakonec samozřejmě poslední kauza ohledně rozdělování dotací pro sport. Už sám fakt, že do ní byla namočena její náměstkyně, kterou do funkce prosadila, by stačil. K tomu se však přidala i její reakce ve stylu slona v porcelánu, kdy došlo na poslední chvíli k zablokování peněz určených pro sport, se kterými už jednotlivé svazy počítaly, a které neměly s danou kauzou povětšinou nic společného.

Daly by se napsat další věci, ale jsem bohužel limitovaný délkou příspěvku.

4 0
možnosti

kvalita výuky je zásadní a když tedy v tomto smyslu kritizujete kariérní řád...měl bych otázku..jak přesně si představujete systém, který přesně ohodnotí kvalitu výuky? a to i s ohledem na to, že vlastně nikdo neví, co je to kvalitní výuka, a názory na systém výuky se různí více než názory právníků. A pokud možno velmi detailně, děkuji.

No a co se týká peněz pro sport, a proč by sport měl dostávat nějaké peníze, když přece všichni horují pro volnou soutěž na trhu? a proč neudělat výběr, kdo kolik dostane a podle jakých pravidel? jste schopen dát odpovědi i na tyto otázky? děkuji.

0 1
možnosti

A náš milovaný prezident už přijal tu rezignaci Valachové? Slíbil, že po návratu 10.6. z Asie to vyřeší, nebo chce opět zdržovat?

0 0
možnosti

J63a73n 63D63ě28t38á29k

13. 6. 2017 23:14

Kačenka je jenom lehce mentálně zanedbaná, jinak super ministr, na školách ji prostě milujou ;-D

2 0
možnosti

Máte pravdu, měla odejít už dávno. Anebo vůbec tu funkci nevzít a přenechat to někomu, kdo se ve školství vyzná.

3 0
možnosti

je to skutečně tak, že přebrala ministerstvo, kde podle vás nikdo ničemu nerozumí a ona musí dělat vše sama?

0 0
možnosti

Ministr Babiš byl odvolán "pro vážná podezření", které ani neměly souvislost s jeho ministerskou funkcí, protože byl z ANO. Ministryně Valachová tudíž musí být odvolána také, už jen proto, že si přivedla kamarádku, u které se ukázalo, že je straka. P. Valachová na to nepřišla, je tedy buď nedostatečně erudovaná coby manažerka nebo o tom věděla a snažila se buď dívat jinam nebo to zatlouct, aby to nepoškodilo ČSSD. V každém případě to vzbuzuje vážná podezření. A za ty se u nás z vlády odvolává. Nebo jen někdo?

2 0
možnosti

Nemely spojitost s funkci? Na to jste prisel jak? Mely a velkou - je podezrely z danovych uniku. A ty kontroluje kdo? Ze by byvali podrizeni Babise?

0 0
možnosti

Kus DOBRÉ práce? WTF? Asi nebudete z oboru, co?

4 0
možnosti

Ježíši kriste, dlouho jsem nečetl tak hloupý názor - nechci urážet - nepíšu, že je autor hloupý - ale ten názor. Znovu to čtu - a nemůžu tomu věřit... Paní Valachová měla odejít do druhého dne. Ale jak se říká - co člověk to názor... Tak třeba pro autora bude hloupý ten můj:-)

6 0
možnosti

Bohužel pani ministrině nepředvedla žádný zvláštní výkon a zůstala tak v průměru vlády BS. Její odchod byl ,,výchovným gestem " ve vztahu k AB, no ale nějak se nevyvedl. Nejvíc mě pobavila zpráva, že do čela této partaje má jít pan Zaorálek , který se vyznačuje tím, že nemá žádnou invenci ani slušnost a jediná jeho charakteristika,;-D a ta mu sedne je Tlučhuba...;-D nejhorší ministr a z celé vlády...!!

2 0
možnosti

Valachová je politická zombie a dávno měla být vyhozena z vlády a Sobotka měl podat kompetenční žalobu na Zemana. Tzv. dotací sporu podporuje korupci a neetické chování a samozřejmě krmí šíbry. Jinak měla jít již za inkluzování našich dětí, za obrovské zvýšení mandatorních výdajů do školství změnou způsobu jeho financování (k horšímu), za školky pro 2 leté....

6 0
možnosti

Podle vás jest rozkrádání státní kasy "povoleno" ? Tak super. Toto dá iDnes na titulek blogů, paráda ;-D

6 0
možnosti

.. a ještě jedna malá, oproti Slovensku, kterému jsme se ještě nedávno smáli, jsou prý u nás státní maturity 16 x dražší ! V civilizovaném světě by odpovědný člověk byl okamžitě zcela jinde než ve vládě, ale tady je to stále opo-smluvní země VK a MZ ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik