Diskuse

Proč chce prezident Zeman navrátit poplatek 100 Kč za pobyt v nemocnici?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No pokud se v nemocnici nemá platit 100kč za den, tak by si každý pacient měl hradit stravu, nebo si ji sám zajistit.

1 1
možnosti

D49a95v47i23d 44E79v50a23n

1. 3. 2017 18:52

Tím jste se Josífko slušně odkopal. Jste asi další důchodce, za kterého pojištění platí stát. Mimochodem, pokud jste státní pojištěnec, tak stát za Vás platí jenom 920 Kč měsíčně.

U podnikajících OSVČ je minimální záloha 1906 Kč, takže skoro o tisíc korun víc než u státního pojištěnce, každopádně dvakrát více. OSVČ, aby mohl na tyto zálohy vydělávat, musí pracovat a nemůže si dovolit marodit, natož ležet po nemocnicích.

Myslíte si, že pokud někdo zaplatí skoro 23 tisíc za rok na pojištění, že nemá nárok na bezplatnou zdravotní péči? Anebo je to jenom dojná kráva, kterou využívají ti, kteří přispívají do systému nejméně, čili státní pojištěnci, kteří nelpatí ani korunu a lakomý stát za ně dá pouze 11,040 za rok?

Takže, když se Vám to nezdá spravedlivé, ať platí zásluhovost a platí jenom státní pojištěnci, co byste na to pověděl, když jste tak chytrý?8-o

0 2
možnosti

Pan Zeman, který je bohužel prezidentem, by měl jít prostě do důchodu a hlavně nikde nemluvit nahlas. To je celé.

7 5
možnosti
Foto

Pan prezident jasně zdůraznil, proč se tímto tématem zabývat. Jedná se hlavně o ty pacienty, kteří jsou umístěny na oddělení pro dlouhodobě nemocné. V mnoha případech se je tam děti snaží držet co nejdéle, protože pobyt je zdarma oproti DD, kde se většinou musí ještě doplácet, protože důchod ubytování nepokryje.

Jak je nám všem jasné, ti co mají známosti, dokáží této možnosti řádně využít.

Na LDN nabízejí srovnatelné podmínky jako v domovech, navíc tam slouží lékař, tedy i okamžitá pomoc v případě zdravotního problému, tak poplatek 100kč na den určitě není přemrštěný a pan Zeman žádný nelida, když s tím souhlasí.

5 5
možnosti

J10a95r30a 43R64a79n54k

26. 2. 2017 19:53

V mnoha pripadech a i v mnoha zemich jsou duchodci v nemocnici drzeni umyslne delsi dobu, protoze lekari uznali, ze dotycn/a uz neni schopny zit sam a na mista v domovech duchodcu jsou cekaci listiny.

0 0
možnosti
Foto

měl bych jen jednu výhradu....

Chápu, že se musí platit za stravu, praní, energie atd. Jen by to chtělo mít možnost volby. Pokud si například v nemocnici nebudu brát jejich jídlo a místo toho si ho budu kupovat někde jinde, chtěl bych ten poplatek nižší

2 0
možnosti

Nevím,jak kde,ale bude se platit i za to,že na vás lékař odněkud z východu bude mluvit lámanou češtinou?Pochybuji,že vám bude stoprocentně rozumět,což se mi stalo na pohotovosti.Nebo když se lékaři nebude chtít v noci vstávat,což rovněž znám z praxe.

0 0
možnosti

Nejde o svícení, a o el.energii, ale v nemocnici jíte (i když ta strava často stojí za h.vno), Chodíte na záchod (spotřeba vody a papíru), používáte lůžkoviny, ručníky, nádobí, nemocniční šaty....Ta stovka opravdu není mnoho.

9 3
možnosti

Pročpak asi Zeman navrhuje zavést poplatek za pobyt v nemocnici, ale ne za pobyt ve vězení? Možná proto, že do nemocnice se dostat neplánuje.

9 2
možnosti

Rozhodně ten poplatek má jistý smysl. Bohužel existují rodiny které když jedou na dovolenou tak babičku/dědečka odloží do nemocnice, nebo užijí nemocnici místo LDN nebo jen místo domova důchodců s péčí (i když i tady je málo míst).

Pokud se bude platit tento poplatek, tak se asi nesníží zneužití lůžkových oddělení, ale aspoň to pomůže nemocnici.

Je tu ale velké ALE. Pro rodinu kde on bere 15 hrubého a ona 13 hrubého a jeden se dostane na nemocenskou a do nemocnice a mají ještě děti tak by opravdu měla existovat brzda zdravého rozumu a poplatek by měla proplatit sociálka nebo být odpuštěný. Nebo co nezaměstnaný na podpoře? Vytvoříme dluh za kterým se potáhne penále a nakonec stáhne člověka do naší exekuční stoky?

Toto jsou dvě strany jedné mince - poplatku za hospitalizaci.

10 0
možnosti

Ač obvykle nenechám na Zemanovi nit suchou, tady má pravdu. Že zrušení bylo špatné uznali už samotní rušitelé.

8 8
možnosti

I46v55a 69R72a37k25o28v31á

26. 2. 2017 12:21

Zeman to udělat nemůže, takovou pravomoc nemá :-)

1 0
možnosti