Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Pan prezident nema co delat. Zatim se plete do veci kterym nerozumi, ale velkych skod nenadela.

2 4
možnosti

Zrušení pseudopravicových poplatků ve zdravotnictví připravilo zdravotní péči o 5,5 miliardy korun, které dosud nahrazeny nebyly! Komu se snížil standard? Manažerům určitě ne! Pacientům a personálu!

Trváte na komunismu ve zdravotní péči? Není to moudré rozhodnutí! Pokud má být zdravotní péče kvalitní a dostupná, nemůže být zadarmo! Pokud má být zdravotní péče dostupná a zadarmo, nemůže být kvalitní! Pokud má být zdravotní péče kvalitní a dostupná, nemůže být zadarmo! Komunistická zdravotní péče končí v nedostupnosti kvalitní péče bez korupce a protekce, jako tomu bylo za komunistů! To chcete? Já ne!

:-)

14 2
možnosti
DE

D40a51v26i56d 86E73v89a52n

25. 2. 2017 20:54

Bohužel je to ještě trochu složitější než si myslíte, Pojišťovny za stejné výkony platí v různých nemocnicích různé ceny, vůbec to nesouvisí s nějakými regulačními poplatky, pokud si myslíte, že pokud budete platit za pobyt, že dostanete lepší péči, lepší stravu, tak jste skutečně naivní, všechno spolknou mzdové náklady, které mimochodem ve zdravotnictví letos rostou o deset procent...

Takže to není o tom, jestli je zdravotnictví státní nebo soukromé, jestli jsou státní nemocnice nebo soukromé, všechny fungují ze stejného veřejného zdravotního pojištění, rozdíl je jenom v tom, že v té soukromé se k vám nechovají jako k póvlu a můžete si třeba i vybrat operátora...

2 1
možnosti
ZS

Nemocnice má v první řadě poskytnout pacientovi lékařskou péči. Na ni dostává prostředky od zdravotních pojišťoven, které si je zase berou od občanů. Nevidím žádný důvod, proč by mu měla ještě k tomu poskytovat stravu atd., pokud to nemá s léčením nic společného. Tedy buď si pacient tyto služby objedná v nemocniční kantýně, nebo si nechá jídlo posílat zvenčí, každopádně by neměly být hrazeny ze zdravotního pojištění.

9 3
možnosti
DE

D20a11v89i62d 17E68v57a45n

25. 2. 2017 20:25

Nechť se tedy kromě samotných operací v nemocnicích neposkytuje žádná následná péče a platí se jenom za výkony. Ať se pacienti z operačních sálů lifrují rovnou na ulici, kde si je v bezvědomí budou přebírat jejich příbuzní a pokud žádné příbuzné nemají, tak mají prostě smůlu. Opravdu jste velice chytrýR^

2 7
možnosti
Foto

K57a87r17e50l 15C80a14c81h

25. 2. 2017 18:56

Když byly poplatky zrušeny šmahem, tak jsem jen konstatoval, že jedna blbost se napravuje další blbostí. Považoval jsem za špatné poplatky 30 Kč za návštěvu lékaře a 30 Kč za recept. Jako jediný správný poplatek jsem považoval oněch 90 Kč za den pobytu v nemocnici. No a ten zrušili také a opravdu jsem nevěděl, co je k tomu vedlo. No ale když čtu Váš článek, tak už chápu, jak uvažují někteří lidé. Představujete si, že zdravotní pojišťovny by do úhrady léčebných nákladů měly zahrnout i stravování a ubytovací náklady. Já si to nemyslím. Tato věc je však pouhá marginálie a nestojí za rozčilování. Více mi vadí, že budu-li chtít například lepší čočku při oční operaci, nestačí zaplatit jen rozdíl mezi standardem a nadstandardem, ale že si to budu muset zaplatit celé i s výkonem. Pojišťovna prý, pokud nebudu spokojen se standardem, nezaplatí nic. Takové věci by se měly řešit a ne nějaký směšný poplatek za ubytování a stravování v nemocnici.

7 1
možnosti

Řešit by se mělo též, pokud si vyberete lékaře, který nemá smlouvu s pojišťovnou, proč musíte k platbě za práci platit i za léky a za další vyšetření? S politiky není o tom řeč!

0 0
možnosti
MS

Ve srovnání s tím, kolik platí za den pobytu v base vězni (50 Kč), vypadá ten stokorunový nemocniční poplatek skutečně absurdně. Vy byste ovšem měl kritizovat ten neúměrně nízký vězeňský poplatek a ne ho používat jako argument proti rozumnému a žádoucímu poplatku nemocničnímu. :-)

8 2
možnosti
Foto

R81o82m57a81n 18K64o60z31e32l

25. 2. 2017 17:49

Tak prezident rád říká, co lidi chtějí slyšet a ví, že většina lidí je pro to, aby se v nemocnici platilo. Nakonec i ČSSD se dříve poplatkům v nemocnici nebránila, tak mi není jasné, proč toto nenechali.

1 0
možnosti
Foto

Přidávám se k těm, kteří se Zemanem souhlasí. Zrušení tohoto jediného rozumného poplatku bylo populistické gesto ČSSD, jako nakonec všechna její opatření.

12 1
možnosti
RH

Výjimečně se Zemanem souhlasím, stovka denně za stravu, energie je v pořádku. Tři tisíce životních nákladů měsíčně je opravdu minimum. Mám zkušenost, že "hotelové služby" ve zdravotnictví byly ve velkém zneužívány. Zmatené staříky posílali jejich příbuzní po nemocnicích s vymyšlenými obtížemi, aby ušetřili, a přitom si nechávali jejich důchod.

13 2
možnosti
VH

Vám se zdá poplatek za pobyt v nemocnici absurdní? Máte na mysli i ten poplatek, který platíme v pojistném procentem z příjmu (přímo i nepřímo, prostřednictvím zaměstnavatele)? Máte na mysli i ten poplatek, který platíme v daních (nepřímo, platbou za "státní pojištěnce")? Máte na mysli i ten poplatek, který platíme v daních a který je do nemocnic nalit formou dotace?

Poplatek ve výši 100 Kč být nemůže, neb v této výši ho zatrhl ÚS. Co ušetří jedinec v domácnosti vícečlenné: náklad na potraviny, vodné (toaleta vč. umytí, běžné mytí, sprchování či koupání včetně ohřevu), toaleťák, při dlouhodobém pobytu praní. Navíc - její podíl stálých nákladů je nižší, jež u osoby osamělé (rozloží se na ostatní členy domácnosti).

U osoby osamělé se navíc ušetří za energie na osvětlení a vaření.

Kolik to - podle Vás - dělá?

K zálohám na energie: u poplatku za pobyt lze smluvit kalendář.

Jen na okraj (pro nechápavé): Ten poplatek není daní za luxus. To je částečná (miničástečná) úhrada nákladů.

6 1
možnosti
DE

D18a15v13i55d 44E94v40a83n

25. 2. 2017 16:13

Zdá se, že máte na všechno odpověď, dokážete taky vysvětlit, proč vězni platí 50 Kč na den, když podle ministra spravedlnosti činí náklady na jednoho vězně 1,100 Kč na den?

Proč by měl nemocný člověk, který nic neprovedl platit za pobyt víc než vězeň v kriminále? A víte jak si ve vězení hodují? i zvěřinu dostávají, měl jste někdy v nemocnici zvěřinu, pane Hrubý? Teď jim snížili i náklady na volání...atd.

A mluvíme jenom o pobytu, výkony platí pojišťovna...Člověk s nízkým mravním chápáním to ale nepochopí, Vaše jméno Vás dobře charakterizuje..R^

1 6
možnosti
JS

Nebylo by vhodné odcitovat co přesně Zeman řekl? Podle principů asertivity se rozpoutala akce proti něčemu, co neřekl a co nemá reálný podklad.

1 1
možnosti
Foto

"Stovka denně za hospitalizační poplatek přece nikoho nezabije. Tahle chyba by se měla napravit, aby dvě miliardy mohly jít na tento účel. Bude vás to stát tři tisíce měsíčně. Průměrný starobní důchod je 11 tisíc, pořád nebudete o žebrácké holi,"

2 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik