Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

u těch aktuálních aut Vám nějak vypadla diskuse, no jen tak, nic se neděje:-)

0 0
možnosti
JU

ODS...koho ta bezvýznamná partaj ještě zajímá?

0 2
možnosti
AN

Jen nějaká fakta. ODS zvýšila DPH díky výpadkům příjmů do rozpočtu z důvodu světové krize. Jestli jste ji v té době nepostřehl, gratuluji Vám. Zvýšení DPH ODSáky je právě ten efekt, mimo chuti utrácet v zemích okolo nás, rozpouštění mimořádně štědrých dotací atd., proč je Babiš nyní považován za geroje. Snížení DPH na původní hodnoty 19 a 10% mělo nastat dle zákona od 1.4.2016. Nestalo se tak, vyší výběr vypadá lépe, zvláště když se dává za zásluhu min.financí.A hodí se. , přestože se za to Kalouskovi nadává. :-) To je obzvláště pikantní ze strany falešného Babiše. DPH samozřejmě ponechá lidem v peněženkách více peněz, to je prostě logika. Naopak, tlak na mzdy ze stany odborářů a sociálistů je důvodem všeobecného zdražování a rostoucí inflace. Přebytek, není de facto žádným obnosem, který by někde trčel a bylo je nutné utrácet. Jde o částku, která nebyla p a p í r o v ě vynaložena na zadlužení. Čas ukáže, že po katastrofě jménem Babiš a Sobotka co se týče ekonomiky, se tato země již nevzpamatuje.

10 6
možnosti
DE

D43a47v66i30d 26E77v79a45n

16. 1. 2017 20:00

Jste hrubě pomýlený pane Novák. V první řadě si zkuste uvědomit, že výpadek v rozpočtu, o kterém mluvíte nastal někdy v roce 2012, což bylo v době, kdy všechny okolní ekonomiky kolem nás se začaly vzpamatovávat a začaly růst, zatímco my jako jediní jsme pořád stagnovali nebo se dokonce propadali, Vláda Nečase reagovala nejen zvýšením DPH, ale taky zmrazením platů a snížením valorizace důchodů...od roku 2010, ale už za Topolánka tady existovala jenom vláda škrtů a škrtů, nic víc a níc míň, což podvazovalo naší ekonomiku..., takže to je k té Vaší krizi, která díky vládám ODS měla u nás daleko větší dozvuk než v ostatních zemích, Nerozumím Vaší větě "DPH samozřejmě ponechá lidem v peněženkách více peněz, to je prostě logika.", ale to nevadí, to je Váš problém, pokud jde o další nesmysly, které jste napsal, tak Vám uvedu taky pár čísel, abyste zmoudřel, na konci minulého roku bylo v oběhu na 2.2mld. bankovek a mincí a tento počet tak narostl o 6% oproti předchozímu roku, nominální hodnota peněz byla 555 miliard a nárůst byl o 47 miliard.Kč, nyní tiskne ČNB 80 mld. týdně, v prvním měsíci intervencí vynalžila 200mld., následovaly měsíce, ve kterých vynaložila 100mld., takže ano to jsou silné proinflační tlaky, v tisknutí peněz jsme v současnosti druzí na světě, hned za Čínou, to jsou prostě fakta a ne Vaše pomýlené dedukce, pokud jde o mzdové nároky zaměstnanců, jestli budou řidiči autobusů jezdit za 100Kč na hodinu nebo za 130 na hodinu v tom to opravdu není, to je naprosto směšné, rozdíl je jenom v tom, že za tu první mzdu se z nich stává pracující chudina, protože ze mzdy nezaplatí ani základní životní potřeby, takže se ve Všem naprosto bohužel mýlíte...

3 0
možnosti
JC

Zajímavé je, že kdy tu vládla tzv. pravice v čele s ODS, tak se nikdo o živnostníky a jiné malé podnikatele nezajímal. To až když jsou v opozici. Např. Klaus si rychle uvědomil, že s velkými se dobře vyjednává a malí byli pod jeho rozlišovací schopností. ODS si myslí, že máme krátkou paměť. Ale jak se říká důvěra se rychle ztrácí, ale dlouho získává. Budou si muset soudruzi z ODS poněkud počkat. Asi až umřou pamětníci.

6 1
možnosti
AN

Do první krize. A recese se odhaduje již letos na podzim. Dovedete se představit co nastane, až dojde k výpadku přííjmů největších plátců daní, tj.malých zaměstnavatelů, které mezi tím politika ČSSD a kroky min.financí zadusí a k tomu se ze světa přitočí krize ?

1 3
možnosti
JP

Máte pravdu, takový analfabetismus jsme již dlouho nečetli.

6 6
možnosti
KK

Nenávist k ODS? I to může být smyslem života.:-/

11 4
možnosti
ML

ODS nikdy neuměla vládnout jinak než klientelistickými a kmotrovskými metodami. Za vlády pravice by nikdy nemohl vzniknout přebytek státního rozpočtu protože modrí ptáci by přebytky okamžitě rozkradli.

Proto je dobré že pravice ještě min 1 volební období ve vládě nebude!

1 3
možnosti
VH

No jo. Když pro blbé nikdo neřekne: Při snížení DPH vám zbude víc, než by zbylo bez tohoto snížení (vždy, inflace, neinflace), neumí si to blbí porovnat.

Abychom si rozuměli: Současná vláda zbytečně krade z našich peněženek cca 45 mld. ročně. 45 mil., bez kterých se vlády ODS (převážně) obešly. Pracovaly se sazbami 10% a 20%.

Snížená sazba byla zvýšena na 14 % k částečnému pokrytí nákladů zřízení 2. pojistného pilíře. Nesmyslným zrušením důchodové reformy důvod ke zvýšení odpadl. Ale koalice v čele s ČSSD (ano, s těmi, kteří myslí na chudáky chudé) nám krade ze zvýšené sazby i nadále (jen ten tisk nám zlevnila, to jsme si ulevili).

Obě sazby byly zvýšeny o jeden procentní bod na překlenutí krize. Krize je dávno fuč, koalice nám z kapes krade dále.

Je pravda, že snížením DPH by se nejspíš okamžitě většina cena nesnížila (i tak by ovšem ty peníze zůstaly občanům - budete se divit, ale i obchodník je občan). Ovšem jejich růst by se zbrzdil. (Pokud snad ne, pročpak snižujeme sazbu za noviny??)

20 6
možnosti
Foto

Ne, zvýšení sazby DPH bylo spojeno s pokrytím nákladů na zavedení bonusů ze sociálního a zdravotního pojištění.

Krize není dávno fuč, jak dokládá ČNB svými intervencemi v neprospěch koruny.

6 7
možnosti
JZ

Na aktivní důchodkyni se EET nevztahuje.

Lex Babiš nelze vztáhnout na jiné politiky, protože jsou voleni, což je právo dané ústavou. Vláda je oproti tomu jmenována.

Další blbosti komentovat nebudu.

Kdo je ekonomický analfabet, to by se nechalo diskutovat ...

7 10
možnosti
DE

D93a91v12i59d 95E66v47a49n

15. 1. 2017 8:17

EET se na aktivní důchodkyni vztahuje.

Koalice na radnicích a krajích se dohadují úplně stejně jako v případě vlády, takže nevím, kteří "jiní politici, jsou voleni" (kromě prezidenta)

Takže dvě věty a dvě nepravdy.

Co k tomu dodat pane Zářecký? Myslíte si, že si můžete jen tak něco vycucat z prstu? Zkuste se přestat blouznit a laskavě se držte faktů...žijete v nějaké svojí bublině...já Vím to přeju, ale nerozumíte bohužel ničemu:-/

6 5
možnosti

Rozumím. DPH už nejde nijak snížit, už se dá jenom zvyšovat.

7 0
možnosti
DE

D92a87v23i21d 86E26v56a54n

14. 1. 2017 23:48

V zásadě máte samozřejmě pravdu, vzhledem k tomu, že přebytek ve výši 60 mld. činí pouhých cca 4% státního dluhu, tak snižování DPH by bylo krajně nezodpovědné, což Vám asi nevadí, že tyhle dluhy bude muset platit někdo jiný...ODS to dříve vadilo, ale časy se evidentně mění. Pokud bude státní dluh nulový, tak ať se DPH klidně snižuje, do té doby to nedává žádný smysl.

Jinak Babiš si v televizi zaplatil tak maximálně reklamu na Vodňanský kuře, pane Chytrolíne, to je právě když si někdo plete pojmy z dojmy...8-o

4 7
možnosti
SN

:-).....Napsal jste to dobře, ale jedou po Vás! Diskutující mají trochu krátkou paměť ! Kalousek, nejlepší ministra financí zeměkoule a okolí, zasekl za svého panování sekeru 670 miliard. Všichni platili, hlavně důchodci. Aby si nechodili k lékaři krátit dlouhou chvíli, tak solte. 30 a více. Souhlasil bych se 60 kč za den pobytu v nemocnici. Drábek....to byl novodobý léčitel. Škrtnutím pera dělal z invalidů a mrzáků zdravé, možná by je ještě hnal do pracovního procesu. Na druhé straně kšefty jak dostat peníze ze zdravotního pojištění. MOžná, že ještě někdo sedí. Také IZIP. Výborné, ale pro vynálezce ! Samozřejmě DPH nahoru!

KDyž dneska vidím Fialu a Kalouska se svými knížecími radami v TV, dělá se mi zle. Nezměním to. Udělat plusový výsledek je největší Babišův hřích. Tak mu zatopíme i když jsme s ním v koalici. Vrazit dýku do zad, je čin oblíbený co lidstvo existuje! R^R^R^

17 20
možnosti

Plusový výsledek byl účetní trik. Všimněte si, že na letošek navrhuje schodek 60 miliard, tj. o 120 miliard propad. Pokud by hospodařil opravdu tak, jak říká, tak proč není rozpočet vyrovnaný či přebytkový? Přece tvrdí, že EET přinese dalších 18 miliard. Dokonce si kvůli tomu zaplatil drahou reklamu v televizi.

9 7
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik