Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J58a43r40a 90R26a87n36k

9. 10. 2016 5:48

Co se tyce onoho prirovnani s Cinou, musite brat na zretel, ze prave diky zakonu jednoho ditete, ma Cina miliony dnes uz temer dospelych, kteri v podstate neexistuji.....nemaji zadny dokument, rodny list, ID - proste nic:-(

http://www.theglobeandmail.com/news/world/the-ghost-children-in-the-wake-of-chinas-one-child-policy-a-generation-is-lost/article23454402/

1 0
možnosti
Foto

A k čemu? Jen dobytek musí být ocejchovaný a zaevidovaný.

0 0
možnosti
Foto

Paní ministryně, jako místopředsedkyně ČSSD by měla být příští rok v říjnu povinně na nejméně 5 let zaměstnána třeba na výrobní lince Škoda Auto. Na tomto místě by se jí do její hlavy zaručeně dostavovaly nápady zcela jiné - než ty její trvale přihlouplé, kterými už přes 2 roky ovlažuje veřejnost ;-O

2 2
možnosti
RH

Největší zhovadilost je, že se to týká pouze lidí s malými dětmi. Pokud někdo vychoval děti za normální sazby sociálního pojištění, tak dnes mu to pojištění zvednou a hovoří se o něm v rámci návrhu jako o bezdětném. To má být nějaká sociální spravedlnost?

4 0
možnosti
RC

Taky to nechapu. A pritom u tech jiz dospelych deti by se lepe sledovalo, zda jsou prinosem (z hlediska danovych platem), nebo zatezi (z hlediska socialnich davek). Takze by rodic mohl byt odmenen/penalizovan za to, kolik lemplu a kolikplatcu vychoval.

2 2
možnosti
RC

Neprestrelil jste trochu? Vzdyt podobna vec uz je, je to danovy odpocet za kazde dite. Argumentem proti takovemu danovemu odpoctu muze by jakykoliv argument, ktery se pouziva proti novemu navrhu Marxove.

Pritom treba v Nemecku (a i u nas za komancu) se danova sazba odviji od toho, zda je clovek svobodny, kolik ma deti atd.

4 1
možnosti
DE

D78a11v91i46d 93E40v64a74n

8. 10. 2016 13:26

Nepřestřelil, odpočet je adresný, jinými slovy víte, že toto jste dostal na svoje dítě. V případě sociálního pojištění Vám prostě na účtě přistane větší mzda, ale těžko už víte kolik z toho je na dítě. Proto je lepší jít cestou odpočtů a adresných příspěvků, protože je větší šance, že rodič tyto prostředky dá přímo do dítěte a například je neprokouří nebo nepropije...

1 0
možnosti
AR

A35d44a22m 76R75y88c73h32l24ý

8. 10. 2016 13:12

Také je to nespravedlnost vůči rozvedenym párům. Kdy otec sice má "splněno " když má děti , plati výživné ale zvýhodněn přesto není. ..

1 0
možnosti
Foto

Jenom je zvláštní, že když s podobným návrhem přišla KDU-ČSL, žádnou kontroverzi to nevzbudilo.

2 0
možnosti
RC

protoze Marxova.... jejiz velka cast navrhu jsou nesmysly, u tohoto tak zrejme neni, i kdyz si to spousta lidi mysli. Jedna podstatna vyhoda - tyka se lidi, kteri pracuji. Jedna velka nevyhoda, i kdybyste meli deset deti, tak kdyz jsou dospeli (vydelavajici), tak platite, jako kdybyste deti nemeli (pokud to chapu spravne).

1 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik